0

Έγκριση σε έναν ακόμα γενετικά τροποποιημένο οργανισμό

Στην έγκριση ενός ακόμη γενετικά τροποποιημένου οργανισμού, του κραμβόσπορου Τ45, προχώρησε πριν από λίγο καιρό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρέχοντας για μια δεκαετία την άδεια εισαγωγής του προϊόντος που παράγεται στον Καναδά, στα κράτη - μέλη της ΕΕ.

Η έγκριση χορηγήθηκε για τη χρήση σε τρόφιμα και ζωοτροφές, χωρίς προς το παρόν, να επιτρέπεται η καλλιέργεια του εν λόγω μεταλλαγμένου φυτού στα κράτη - μέλη της Κοινότητας.

Πλέον τα μεταλλαγμένα προϊόντα που κυκλοφορούν στα κράτη - μέλη της ΕΕ και στη χώρα μας φυσικά, με τη «βούλα» της Επιτροπής είναι δεκάδες, με τις ελληνικές κυβερνήσεις, τόσο τη σημερινή της ΝΔ όσο και την προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, να δηλώνουν μεν στα ...λόγια την «ευαισθησία» τους στο θέμα, ακολουθώντας όμως μια πολιτική που κάθε άλλο παρά αποτρέπει την είσοδό τους στη χώρα μας.
(συνέχεια στο ΠΡΕΖΑ TV)

Σίγουρα οι βιομηχανίες που ελέγχουν την αλυσίδα των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών υφαίνουν μια νέα και ύπουλη μορφή φασισμού καθώς αυτό που ελέγχουν, σιγά σιγά σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι η πρωτογενής παραγωγική βάση.

Τεράστια τα συμφέροντα, όπως επίσης τεράστια και η καταστροφή που επιτελείται.

Οι αχανείς, μολυσμένες από γενετικά τροποιημένο υλικό εκτάσεις,καθώς και η προσπάθεια όπως και ο θάνατος ανθρώπων που αγωνίζονται ενάντια στα συμφέροντα αυτά δεν είναι από τις ειδήσεις που θα φτάσουν στα αυτιά μας.

Σταδιακά και σχεδόν αθόρυβα ο πλανήτης ολόκληρος εγκλωβίζεται σε μια καταστροφική και σε λίγο - πολύ φοβάμαι - μη αναστρέψιμη διαδικασία.

Μια διαδικασία που στηρίζει τόσο το ανεξέλεγκτο κέρδος των πολυεθνικών όσο και την έλλειψη σεβασμού απέναντι σε πράγματα όπου μακράν απέχουμε από τον έλεγχό τους.

10 λόγοι για τους οποίους δεν χρειαζόμαστε τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα

0 εγύρισαν και είπαν:

Back to Top