4

"Το γεγονός ότι υπάρχεις κατοχυρώνει τα θεμελιώδη δικαιώματά σου" - το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

Τις τελευταίες μέρες πολύ μπλα μπλα, πολλά σενάρια. Ποιοι είναι οι τρομοκράτες, ποιοι τους υποκινούν, ποιοι οι στόχοι τους;. Και η προκήρυξη. Όπου τι θέλει να πει ο ποιητής;

Το μυαλό μας αρέσκεται να φτιάχνει σενάρια, να ψάχνει συνωμοσίες , και να γυρεύει λύσεις που θα τις ζήλευε και ο πλέον καταξιωμένος Σερλοκ Χόλμς.
Δρόμοι της σκέψης χαμένοι.

Προσπαθώ να πάρω θέση, όχι μόνο με το θυμικό αλλά και με την λογική. Σε πράματα που τρέχουν γύρω μου και που με μια πρώτη επιπόλαιη ματιά θα λεγες πως δεν αγγίζουν κάπου τη ζωή μου. Κι όμως είναι αυτά ακριβώς που την τυλίγουν σε μια κόλλα χαρτί - αθόρυβα και ύπουλα.

Καταλήγω στο ότι χωρίς να με ενδιαφέρει καθόλου ούτε ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, ούτε ποιοι τους έβαλαν ή δεν τους έβαλαν, ούτε και το τι ζητάνε, οι πράξεις τους έχουν πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα Και δεν αναφέρομαι μόνο στην απώλεια ζωής που ούτως ή άλλως δεν είναι κάτι διαπραγματεύσιμο.

Αναφέρομαι σε όλα εκείνα που ακολούθησαν σαν φυσική συνέπεια, σαν τα αναγκαία μέτρα. Όλα εκείνα που περιμέναν στη γωνιά την αφορμή που θα τα έχριζε "αναπόφευκτα".
Εν μέσω καλοκαιριού στα θερινά "ανάκτορα" ψηφίστηκαν τα εξής- σημειωτέον ότι ο νόμος δεν αναγνωρίζει καμιά δικαιοδοσία στη θερινή βουλή να αποφασίζει για ζητήματα που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών :

- το συ(μ)φοράϊ μπαίνει σε πλήρη λειτουργία. Εκτός από τις γνωστές μας κάμερες παρακολουθούνται πια τηλέφωνα υπολογιστές και δε συμμαζεύεται. Υπεύθυνη πλέον για αυτή την ομορφιά όχι η δικαστική αλλά η αστυνομική αρχή με ότι αυτό συνεπάγεται.

- αν για τον οποιοδήποτε λόγο οι ΗΠΑ σε θεωρήσουν ύποπτο - ακόμα κι αν για τον ίδιο λόγο τα ελληνικά δικαστήρια σε έχουν αθωώσει - το ελληνικό κράτος υποχρεούται να "διαβουλευθεί" και να σε δώσει. Σα να λέμε διαβούλεψη Χατζηαβάτη - Μπαρμπα Γιώργου ένα πράμα.

- καθώς και άλλα - εξίσου ενδιαφέροντα - για κουκούλες, εξυβριση αρχής, μετανάστες κλπ κλπ...

Από την άλλη, μέγα το όφελος για όλους εκείνους που από την μια στιγμή στην άλλη μετατρέπονται από απολογούμενοι σε ήρωες σωτήρες από τους κακούς. Ρε δε παν να γίνουν στάχτη όλα τα δάση της επικράτειας, η δήλωση έγινε στη βουλή τις προηγούμενες μέρες: "μέχρι τον Σεπτέμβριο η αστυνομία θα έχει δώσει ορατά αποτελέσματα"

Και καλά να την πληρώσει μόνο η πόρτα από το παρκάκι στην Κύπρου. Έλα μου ντε όμως που περνάει και η μάνα μου συχνά από κει. Κι αν κάνει πως πιάνει και καμιά βροχή φοράει και την κουκούλα της και είναι και κομματάκι αθυρόστομη!!!

(το σκίτσο του Β. Παπαγεωργίου)

4 εγύρισαν και είπαν:

m.blanco είπε...

Αυτοί που με τις πράξεις τους δημιούργησαν τρομοκράτες, τώρα δημιουργούν σενάρια.
καλησπέρα

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον θέλει να πει κι αυτός ο ποιητής, ακόμα λιγότερα απ΄όσα έλεγαν και οι προηγούμενοι...
Τότε που ψάχναμε τους ινστρούκτορες και πέσαμε πάνω στο γιό του παππά και τους λοιπούς, για να σιγουρευτούμε, ακόμα μια φορά, ότι ένας ψυχολόγος την κατάλληλη όμως στιγμή, μπορεί να κάνει θαύματα. Διαφορετικά το δικό σου πρόβλημα, το κάνεις ντε και καλά θέμα "κοινωνικό" γιατί απλά δεν έχεις τη δύναμη ούτε να συμμετέχεις σ΄ένα σύνολο, ούτε να το διορθώσεις και οχυρώνεσαι πίσω από την ψευδαίσθηση "εγώ εναντίον όλων, γ@#$ω και δέρνω". Χουλιγκανισμοί με πιστόλια. Προβληματικές προσωπικότητες που κάνουν κρα για την προσοχή, με λάθος τρόπο, αυτών που αρέσκονται να θεωρούν "εχθρούς".

Spy'ce Daughter είπε...

Δηλαδή εμένα τώρα που μου φοράνε μια μικρή κουκούλα με το μπουρνουζάκι μόλις με κάνουν μπάνιο, θα πρέπει να φοβάμαι;

μιά φορά κι ἕναν τρελλό... είπε...

Καλή μέρα σε όλους. Για μια ακόμα φορά καθυστερημένα, αλλά καλοκαιράκι είναι, έ σαν παιδιά κι εμείς την κάναμε για λίγες μέρες!

@m.blanco
η γνωστή τακτική για να χαθεί ο μπούσουλας. Σενάρια αποβλάκωσης.

@Φοραδίτσα
ενώ ταυτόχρονα η μ@λ@κι@ αυτών των ανθρώπων είναι βουτυράκι στο ψωμί κάποιων άλλων

@Spy's Daughter
Μικρούλα μου με τέτοιους μεγαλωμένους που έμπλεξες μπορείς να μουτζώνεις με χέρια και πόδια (πρέπει να σου συστήσω κάποια στιγμή το mamoufaki, τα ίδια αναρωτιέται)

Back to Top