7

Βιοφασισμός

Υπάρχει μια λέξη που είναι πολύ λίγος ο καιρός που την πρωτάκουσα..  Την έψαξα στα λεξικά και δεν την βρήκα.  Ακόμα και  το internet σχεδόν δεν την ήξερε.

Την ξέρουν όμως πολύ καλά οι αγρότες και οι φυλές στον Αμαζόνιο.  Πρόσφατα την γνώρισαν, και οι αγρότες στο Ιρακ.*

Σίγουρα την κατέχουν οι πολυεθνικές. 

Φάρμακα και χημικά, σπόροι  και γονίδια, εμβόλια και ιοί…..  εφιαλτικοί πρωταγωνιστές σε σενάριο ακόμα πιο εφιαλτικό.

Μια νέα και ύπουλη μορφή φασισμού,καθώς αυτό που επιχειρείται  είναι ο σταδιακός έλεγχος  - σε παγκόσμιο επίπεδο -  τόσο της πρωτογενούς παραγωγικής βάσης, όσο και της αρρώστειας και της υγείας.  

Το αν θα έχουμε δηλαδή να φάμε και κυρίως αν θα είμαστε καλά για να μπορούμε να φάμε...

Τεράστια τα συμφέροντα, τεράστια και η καταστροφή.

Το ότι οι αχανείς, μολυσμένες και μολυσματικές από γενετικά τροποιημένο υλικό εκτάσεις, τα εμβόλια και φάρμακα που αντί να γιατρεύουν,  κατηγορούνται για σκόπιμη  και μαζική διασπορά ασθενειών, δεν είναι από τις ειδήσεις που θα φτάσουν στα αυτιά μας, δεν σημαίνει πως δεν είναι πραγματικότητα.

Σταδιακά και σχεδόν αθόρυβα ο πλανήτης ολόκληρος εγκλωβίζεται σε μια καταστροφική και σε λίγο - πολύ φοβάμαι - μη αναστρέψιμη διαδικασία.

Μια διαδικασία τόσο σκοτεινή όσο και η έλλειψη σεβασμού απέναντι σε πράγματα όπου μακράν απέχουμε από τον έλεγχο και την κατανόησή  τους.



*Order 81: Η 81η από τις 100 διαταγές που επέβαλαν οι δυνάµεις κατοχής στο Ιράκ κατόπιν της "μετάβασης της εξουσίας" σε ιρακινά χέρια αφορά στα θέματα "Πατέντας, βιοµηχανικού σχεδιασµού, µυστικών πληροφοριών, ολοκληρωµένων κυκλωµάτων και φυτικών ποικιλιών". Η διαταγή προβλέπει την απαγόρευση αποθήκευσης και µεταπώλησης από τους ιρακινούς αγρότες των νέων ποικιλιών φυτών που εισάγονται στο Ιρακ. Το γεγονός κάνει τους αγρότες δέσµιους σε νέες ποικιλίες, που πρέπει να προμηθεύονται κάθε χρόνο από μεγάλες σπόρο-παραγωγικές πολυεθνικές εταιρείες, οδηγώντας τους έτσι σε πλήρη εξάρτηση από αυτές.

7 εγύρισαν και είπαν:

Iptamenos Ollandos είπε...

Καλησπέρα,

τα ίδια ακριβώς γίνονται εδώ και χρόνια στην Ινδία με αποτέλεσμα οι αγρότες μικρών εκτάσεων να οδηγούνται στην αυτοκτονία αφού δεν μπορούν να ξεπληρώσουν τα χρέη τους προς τις μεγάλες βιομηχανίες, ενώ αναγκάζονται να αγοράζουν μόνο αυτούς τους σπόρους. Δες αν γνωρίζεις αγγλικά το παρακάτω διαφωτιστικό ντοκιμαντέρ:
http://moviesthatcanchangeyourlife.blogspot.com/2009/04/controlling-our-food-monsanto.html

m.blanco είπε...

Κλασσικό παράδειγμα η νέα γρίπη που πρώτα φτιάχτηκε εμβόλιο και μετά διασπείρανε την ασθένεια.(το εμβόλιο θέλει μίνιμουμ 2 χρόνια να φτιαχτεί η ασθένια υπάρχει μόνο 1 χρόνο)
Το μονοπόλιο σπόρων φαντάζει πταίσμα μπροστά στα εγκλήματα που έχουν γίνει

καλησπέρα

tiktos είπε...

Φυσικά πίσω από αυτά είναι η Μοσάντο και άλλες πολυεθνικές που είναι ταγμένες υπέρ της προστασίας του πλανήτη και σβήνουν τις λάμπες.

μιά φορά κι ἕναν τρελλό... είπε...

@Iptamene Ollande
δεν μπόρεσα να δω ακόμα το ντοκιμαντέρ.Θα το δω όμως σίγουρα γιατί το θέμα με ενδιαφέρει πολύ - και σε ευχαριστώ που μου το επεσήμανες.

Στην Ινδία - ακριβώς επειδή έχει συμβεί αυτό που περιγράφεις - έχει αρχίσει ν' αναπτύσσεται δίκτυο για την διάσωση και βελτίωση των ντόπιων ειδών και ποικιλιών.

μιά φορά κι ἕναν τρελλό... είπε...

@m.blanco
ακριβώς εξαιτίας αυτού του εμβολίου μου ήρθε η συγκεκριμένη ανάρτηση. Και ενώ όλα τα ΜΜΕ σπεύδουν τρομολαγνικά να μας παραγεμίσουν το κεφάλι για την "αναγκαιότητα" του εμβολιασμού κανένα δεν αναφέρει για την μήνυση που εκκρεμεί.
Όσο για τους σπόρους (και για τα ζώα) είναι το "παιχνιδάκι" της μετάλλαξης που με τρομάζει

μιά φορά κι ἕναν τρελλό... είπε...

@tikto
κι ας μην ξεχνάμε ότι πίσω από πολλά τόσο παγκόσμια όσο και τοπικά σκάνδαλα, αν σκαλίσουμε, το ονοματάκι αυτών των "πολυεθνικών" θα συναντήσουμε.

Ακτιβισμός a la carte και τα φώτα σβηστά ("είναι πολλά τα λεφτά Άρη...".)

tiktos είπε...

Α μπράβο, με βοηθάς.

Back to Top