0

Την Τετάρτη η δίκη του blogme


Την Τετάρτη 18/2 πρόκειται να εκδικαστεί (;) η υπόθεση του blogme, του Αντώνη Τσιπρόπουλου δηλαδή, που το καλοκαίρι του 2006 είχε συλληφθεί κατόπιν μήνυσης κατ’ αγνώστων του Δημοσθένη Λιακόπουλου (του γνωστού τηλεβιβλιοπώλη), επειδή ο aggregator του αναδημοσίευε τα ποστ από το blog του FunEl (κατά του οποίου βασικά στρεφόταν η μήνυση Λιακόπουλου), όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά επειδή αυτό κάνουν οι aggregators: αναδημοσιεύουν περιεχόμενο.

Η δίκη έχει μεγάλη σημασία για την ελευθερία του λόγου κι έχει ήδη λάβει διεθνή δημοσιότητα (η δημοσιοποίηση του γεγονότος τον Οκτώβρη του 2006 είχε συμπέσει με το Internet Governance forum που γινόταν εκείνο τον καιρό στην Αθήνα κι έτυχε της προσοχής των συνέδρων).

Για άλλη μια φορά δυστυχώς η δίκη συμπίπτει με ένα άλλο γεγονός που θα τραβήξει μέρος της προσοχής της μπλογκόσφαιρας: το συνέδριο για τα Social Media (θυμίζω ότι η πρώτη δικάσιμος τον Ιούνιο του 2007 συνέπιπτε με την εκδήλωση “blog και πολιτική”).

Παρότι η χρονική απόσταση κι η συγκυρία δεν ευνοούν, νομίζω ότι μια οργανωμένη κίνηση προβολής και διαμαρτυρίας για το θέμα θα έχει καλύτερη τύχη τώρα, περισσότερο από κάθε προηγούμενη φορά. Κι αυτό γιατί εντωμεξύ, και κυρίως λόγω των γεγονότων του Δεκεμβρίου, έχουν σχηματιστεί άτυπα δίκτυα κι έχουν εμφανιστεί και διαδοθεί εργαλεία που ευνοούν την ζωντανή κι ευρεία διάδοση του θέματος.

Γι αυτό καλούμαστε όλοι να συμβάλουμε στην αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος και τη διάδοση του θέματος. Πρέπει να πάρει μεγάλη δημοσιότητα. Γράψτε στα blog σας, ενημερώστε στο facebook, στο twitter, όπου συμμετέχετε κι όπου μπορείτε. Χρησιμοποιήστε το tag blogme. Ας δείξουμε ότι η συνήθης λήθη δεν περνάει στο διαδίκτυο.

Η δίκη θα γίνει στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων στο Κτήριο 9, στο Πρώτο τριμελές πλημμελειοδικείο,αριθμός 12, στις 9 πμ.

Δείτε σχετικά την ιστορία του θέματος όπως την έχουμε παρακολουθήσει εδώ.
Δείτε επίσης τι έγραψαν πρόσφατα ο Παναγιώτης Βρυώνης, ο Αστέρης Μασούρας, ο Jim_hellas, o InloveWithLife, το xBlog κι ο ίδιος ο Αντώνης Τσιπρόπουλος.

(αναρτήθηκε από metablogging)

0 εγύρισαν και είπαν:

Back to Top