0

Διπλά παράνομο το parking στην Κύπρου

Εκτός από την παράνομη κοπή δέντρων, η οποία έγινε αγνοώντας σχετική απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Αττικής, ακόμα και η χρηματοδότηση του έργου αποδεικνύεται πως βασίστηκε σε παράνομη απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, κατά παράβαση των κανόνων για τις χρηματοδοτήσεις του αναπτυξιακού νόμου.
Συγκεκριμένα, η εταιρία ΔΟΜΟΤΕΚΑ (Κοινοπραξία που έχει συσταθεί από τις εταιρίες ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ και ΤΕΚΑΛ) όπως προκύπτει από το φύλλο εφημερίδας της κυβερνήσεως χρηματοδοτήθηκε για την κατασκευή δύο υπόγειων γκαράζ με βάση τις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, με ποσοστό 40% επί της συνολικής επένδυσης.
Τη σχετική απόφαση υπογράφουν στις 16.9.2008 ο τότε υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης και ο τότε υφυπουργός Οικονομικών και σημερινός διάδοχος του κ. Αλογοσκούφη, Γιάννης Παπαθανασίου.
Ωστόσο, η απόφαση αυτή είναι παράνομη και μάλιστα εν γνώσει των δύο υπουργών καθώς με δικά τους νομοθετήματα αλλά και με βάση την ευρωπαϊκή νομοθεσία έχουν ρητά αποκλειστεί από τις ευεργετικές διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου οι επενδύσεις που γίνονται μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνεται ήδη διορθωτική προσπάθεια από την κυβέρνηση ώστε να δικαιολογηθεί η χρηματοδότηση της εταιρίας. Συγκεκριμένα, σε τροπολογία που αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή περιλαμβάνεται η αλλαγή του νόμου και μάλιστα με αναδρομική ισχύ ώστε να περιληφθεί και η συγκεκριμένη σύμβαση η οποία υπογράφτηκε από το 2006.
(ολόκληρο το άρθρο στο tvxs)

0 εγύρισαν και είπαν:

Back to Top